Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Adatok,életrajz

 

 

Rihanna életrajza

 

 

  Robyn Rihanna Fenty 1988. február 20-án született Barbadoson, a vízöntő jegyében.Édesanyja Guyanai származású. Tőle örökölte egzotikus szépségét. Van két öccse. Van egy Marley nevű kutyája, aki fehér színű.Rihanna beceneve RiRi.Ha az énekesnői karrier nem vált volna be, Rihannából pszihológus lett volna.

 

 

 Iskolás korában két osztálytársával triót alapított. Gimnáziumos korában a "suli szépének" választották.  Az iskolai tehetségkutatón Mariah Carey-től a "hero" című dalt énekelte, amellyel meg is nyerte a tehetségkutatót. 17 éves korában figyelt fel rá Jay-z, (Jay-z Beyoncé férje) aki egyből szerződtette. Rihanna "Umbrella" című számában is szerepelt. Első albumát, a "Music of the Sun"-t  2005-ben adták ki. 2006 igazán mozgalmas év volt Rihanna számára, ekkor hallhatta meg a világ Riri második lemezét, az "A Girl like me"-t.   Ugyanebben az évben mutatta be színészi tehetségét a "Hajrá csajok" háromban, ahol Rihannát játszotta. Ekkor hozott létre egy alapítványt a beteg gyerekek számára. 2007-ben látott napvilágot a harmadik albuma, a "Good Girl Gone Bad". Ezel az albummal futott be. És máig a leghíresebb számaként tartják számon az "Umbrella" című dalát. 2008-ban a Good girl gone bad-et újra kiadták és a Good girl gone bad: Reloaded nevet kapta. Harmadszor is kiadták a neve pedig ez lett: Good girl gone bad: The remixes.  A negyedik albuma 2009-ben jött világra és a "Rated R" nevet kapta.Ezt is újra kiadták Rated R remixed névvel.

 

 

 

Több éven keresztül ját Chris Brown-al. Mindaddig boldog volt a két híresség amíg meg nem történt, hogy egy napon 2009 februárjában valami oknál fogva Chris alaposan elverte barátnőjét, s ezáltal komoly sérüléseket szerzett, ezért plaztikáztatnia kellett az arcát.  Most egy baseball játokassal van együtt: Matt Kemp-pel.

 

 

 Adatok

 

 

Szül. hely: Barbados


Szül. idő: 1988. 02. 20.


Szül. név: Robyn Rihanna Fenty


Becenév: Riri


Művésznév: Rihanna


Súly: 61Kg


Magasság: 178Cm


Kutyája: Marley


 Rihanna kedvencei

 Kedvenc édesség:

  sajtorta, csokifagyi

  Kedvenc film:

Nevetséges Napóleon

 

 Kedvenc színész:

 Denzel Washington, Terrence Howard